المقادير:
دجاجه مقطعه الى اربعه ارباع ومنقوعه فى ماء وملعقتان دقيق ومعهم عصير ليمونه كبيره للتخلص من الروائح الغير مرغوبه .
بصله كبيره مفرومه او مبشوره (حسب الرغبه)
8 فصوص ثوم كبيره مفرومه.
2ملعقه مسترده كبيره.
عصير ليمونه متوسطه
حبه طماطم مفرومه.
ملح وفلفل وبهارات (حسب المذاق)
ربع ملعقه جنزبيل صغيره.
وقليل من جوز الطيب المبشوره.
ملعقه سمنه كبيره(ويمكن استبدلها بزيت ذره ويكون افضل)
طريقه العمل:
1.اخرجى الدجاجه من الماء والدقيق واشطفيها بالماء وتخلصى من الماء الزائد بها.
2.ضعى البصل والثوم والبهارات والطماطم والخليط السابق كله مع بعضه جيدا.
3.ادهنى الصنيه بقليل من السمنه او الزيت(حسب رغبتك)
4.احشى جلد الدجاجه من تحت ومن فوق بالخلطه السابقه .5
5 بعد حشو الاربع قطع ضعى قليل من الماده الدهنيه على جلد الدجاجه من اعلى ثم اتركيها ساعه على الاقل بالثلاجه
ضعى قليل من الماء فى الصنيه حتى لايلتصق بها الدجاج.
وبعدها توضع فى فرن متوسط الحراره لمده 30 دقيقه .او حتى تمام النضج.
وتقدم ساخنه مع مكرونه بالصلصه او مكرونه بشاميل.
وبالهنا والشفا.